[Video] Xhirohet nga fotografi kosovar shpendi i rrallë i përmendur në Kuran

0
1272

Pupëza, është njëra nga  shpendët më të rrallë që shihet ndonjëherë.

Nga një video që është bërë në Komunën e Kamenicës shihen pamje të bukura nga natyra me lëvizjet e ndryshme të shpendit në fjalë.

Xhirimin e ka bërë fotografi i njohur kosovar, Arian Mavriqi në Dardanë (Kamenicë)

“Sot bashkë me shokun Besnik Jakupin kemi për të kërkuar Pupëzën (Upupa epops, emri shkencor). Falë Zotit, ajo u kthye nga shtegëtimi dhe ne arritëm të bëjmë xhirim dhe disa fotografi dhe për këtë falenderoj All-ahun, sepse nuk kam pritë kurrë të xhiroj ndonjëherë aq afër “, ka thënë Mavriqi.

Vlen të përmendim faktin se shpendi është përmendur edhe në Kur’an, librin e shenjtë të besimtarëve myslimanë.

Video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here