Home Keshilla DISA KËSHILLA PËR TY

DISA KËSHILLA PËR TY

428
0
SHARE

Mos hulumto për të kaluarën e cila ishte nga caktim.

Mos e qorto atë që të tradhtoi dhe mashtroi.

Mos e ndjek atë që të braktisi dhe të largoi.

Mos të të mashtrojë ai që ka pamje sikurse hëna.

Fal dhe mos e bëj zemrën tënde sikurse guri.

Falja të metat shokut tënd, sepse edhe ai është nga njerëzit.

Ruaje fshehtësinë tënde dhe bëje sikurse thellësia e detit.

Pendohu dhe le të jetë pendimi yt mësim dhe përvojë.

Bëhu ambicioz dhe me vullnet, mos e lejo veten të biesh, sikurse bien gjethet e pemës.

Mos u mërzit dhe mos u pikëllo, fitues është ai që duron dhe shpreson shpërblim.

Ji i kujdesshëm nga zjarri i quajtur Sakar.
Dhe vepro për Xhenetin, ku në të është ajo që mendja e njeriut nuk mund ta paramendojë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/ligjeruesiislam.com/data/www/ligjeruesiislam.com/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here