Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër

0
460

Mos u dëshpëro dhe ia shtro vetes këto pyetje për sot, dje dhe nesër
Aid el Karni
Mbylli dyert e hekurta para së kaluarës dhe jeto çastet e të sotmes:
1. A duhet ta shtyj jetën momentale për shkak të shqetësimeve për të ardhmen apo për shkak të dhembjes për “kopshtin mrekullues prapa horizontit?”
2. A të krijoj nga jeta kujtim të hidhur për gjërat që kanë ndodhur në të kaluarën dhe prej të cilave nuk ka më kurrfarë dobie?
3. Kur të zgjohem, a e kam planifikuar si do ta kalojë ditën e ardhshme dhe të shfrytëzoj tërësisht njëzet e katër orët që më janë dhuruar?
4. A kam ndonjë përfitim nga jeta nëse nuk çaj kokën për minutat e ditëve të mia?
5. Kur do të filloj të punoj? Javën që vjen? Nesër? Ose tani, sot?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here