Lypesi dhe kalimtari (Ngjarje interesante)

0
977

FJALA E MIRË ËSHTË SADAKA!

Një i ri kalon pranë një të varfri lypës dhe ndalet që t’i jep diçka nga të hollat, mirëpo kur e futi dorën nëpër xhepa e vërejti se e ka harruar kuletën në shtëpi!

U turpërua nga kjo situatë dhe i kërkoi falje të varfrit duke i thënë: Kërkoj falje, o prindi im!! E harrova kuletën në shtëpi dhe me lejen e Allahut kur të kthehem do t’i marr të hollat me vete dhe do të vijë tek ti.

Njeriu i varfër ia kthehu: Më fal, o biri im! Ti më dhurove më shumë se të gjithë!

I riu u habit! Mirëpo, o prindi im, unë nuk të dhashë asgjë!

I varfri i tha: Ti kur më kërkove falje, mu drejtove me fjalën, o prindi im!

Këtë fjalë nuk e kam dëgjuar nga askush! Kjo fjalë për mua është më e larta dhe më e shtrenjta.

“Fjala e mirë është sadaka.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here