Besimi im në Allah më dha gjithçka

0
506

Në Emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit

Unë jam Omar, i  Lindjes së Mesme, 29 vjeç, dhe kam jetuar gjithë jetën time në Çikago. Që nga mosha e hershme kam dashur të jem i suksesshëm dhe i ndryshëm.

Fillova të punoja kur isha 15 vjeç. Para se të filloj biznesin tim në vitin 2011, kam punuar në industri të ndryshme nga nafta dhe gazi tek institucionet financiare në zinxhirin e supermarketeve. Titulli im i parë i punës ishte “dritarja më e pastër” dhe titulli i fundit i punës ishte “ndërmjetësi i aksioneve” përpara se të filloja biznesin tim në 2011.

Alhamdulillah se unë kam lindur një musliman. Një dhuratë e madhe për çdo qenie njerëzore duhet të lindë në Islam. Për sa kohë më kujtohet, gjithmonë isha tërhequr në Islam. Unë gjithmonë ndjeva paqe, të sigurt dhe të lumtur duke bërë diçka rreth Islamit, si leximi / mësimi i Kur’anit, Hadithi, dëgjimi i leksioneve e kështu me radhë. Në të vërtetë, në moshën time të hershme, para se të bëhesha adoleshentë, thosha se do të ndërtoj shtëpinë time të ëndrrave ku do të rrjedhin lumenjtë nën shtëpinë time dhe do të mund ta shoh rrjedhën e lumenjve nëpër dyshemenë e xhamit. Pas një dekade më vonë, kuptova kur lexova domethënien e Kur’anit se në Xhenet do të ketë lumë që rrjedh nën të.

Pas një kohe, kam humbur kontakt me Islamin, në mes të 13 dhe 20 viteve. U bëra i zënë me jetën, punën, studimin, punët e kësaj bote ku vlerësojmë arsimimin botëror dhe punojmë më shumë sesa e vlerësojmë Islamin. Për shkak të mjedisit dhe ndikimit nga shtëpia, u bëra më e fokusuar në studime, shkallë më pas njohuri të Islamit dhe vlerën e vërtetë të jetës. Ka dy gjëra që unë kurrë nuk lë, madje edhe kur kam dalë nga pista. Së pari, kurrë nuk kam lënë Ramazanin pa agjërim dhe e kam gëzuar shumë. Gjithmonë kam agjëruar me durim gjatë Ramazanit. Më pëlqeu. Së dyti, gjithmonë kam biseduar me Allahun dhe i jam lutur Atij në zemrën time. Gjithmonë e kujtoj Atë çdo ditë dhe flas me Të çdo ditë. Falë Allahut dhe unë jam në borxh të madh tek Ai vetëm.

Dita ime udhëzuese? Ishte 31 tetor 2003. Ju mendoni se ishte Ramazani. Udhëzimi im erdhi tek unë nga Allahu në atë premtim të bekuar. Isha në Jum’ah dhe ishte Jum’ai i parë në Ramazan. Gjatë Kutbah, Imami “Për njëmbëdhjetë muaj kalojmë jetët tona megjithatë duan të shpenzojnë. Pse të mos bëhesh diçka për Allahun dhe t’i japësh vetëm 1 muaj. “Kjo deklaratë më goditi thellë në zemrën time dhe Allahu hapi gjoksin tim për fenë e Tij. Po të njëjtën ditë, që mbaheshin në të gjitha lutjet e mia, fillova të analizoja veten për veprimet dhe zakonet islame dhe islamike, reflektova në sulmet terroriste të 11 shtatorit dhe imazhin pasues të muslimanëve, e kështu me rradhë. Pyetjet u ngritën në mendjen time dhe kërkova përgjigje dhe Allahu më udhëzoi. Unë duhet të them se ka presion të madh në dunya nëse përpiqesh të lutesh, të ndjekësh Islamin, Kur’anin dhe Sunnetin. E mahnitshme e saj presioni është brenda familjes dhe të afërmve tuaj.

Unë e kuptoj dhe plotësisht pajtohem se është e vështirë të jesh në rrugën e deenit dhe botës në të njëjtën kohë. Kishte presion nga jashtë dhe brenda. Jashtë të tilla si familja, të afërmit, miqtë dhe brenda, si shejtani dhe nafs. Unë plotësisht pajtohem se kërcënimi më i madh për qeniet njerëzore nuk është tjetër veçse nafat e tyre. Mjedisi gjithashtu luan një rol, por ju duhet të luftoni me fjalë, vetë, veten tuaj të brendshëm. Por, siç ka thënë Pejgamberi (sav), bëj çmos dhe All-llahu e di qëllimin tonë. Asnjëherë mos heq dorë apo jepni. Kjo është jeta dhe ky është provimi ynë kryesor. Ne kurrë nuk mund të dështojmë ose të lejojmë që djali i Allahut të dështojë. Ne vetëm duhet të përpiqemi më mirë dhe të kemi tawakul. Ka shumë paqe në Islam dhe shpresoj se jo-muslimanët mund ta shohin Islamin e vërtetë real për fenë paqësore.

Gjithmonë kam dashur të punoj për veten time. Unë nuk besoj se punoj për dikë tjetër. Ndërsa isha duke punuar si ndërmjetës, unë me të vërtetë e shijova atë. Ishte paratë e shpejta. Tregtia ishte kënaqësi dhe kisha pasion për të, për shkak të diplomës sime në financa. Por falë Allahut, kuptova se është thjesht para elektronike. Nuk ka asgjë të fortë në atë që unë mund të ndjehen apo prek. Kështu që duke filluar nga viti 2009 kam shikuar rreth për një biznes për të ngritur për veten time. Fillova të merrja një interes për të zotëruar një stacion benzine / benzine ose një dyqan. Unë kisha punuar shumë vite kështu që unë e dija ins dhe jashtë biznesit. Kishte 2 çështje që më shqetësonin. Së pari, unë do të duhej të shesja biletat e alkoolit dhe të llotarisë për të sjellë më shumë trafik në dyqan. Së dyti, do të përfshinte miliona dollarë investimesh kështu që do të kisha nevojë për një hua bankare. Unë fola me njerëz dhe ata thanë se unë do të duhet vetëm për të marrë dhe për të shitur bileta llotarie dhe kjo është se si jeta dhe i gjithë sistemi është. Shkoni me botën ose thjesht uluni në shtëpi dhe mos bëni asgjë. Me fjalë të tjera, merreni ose hiqni atë.

Isha shumë afër marrjes së një kredie dhe fillimin e biznesit tim të parë në jetë. Në mënyrë që të merrja një hua, kërkova të huazoja para nga babai im. Për habinë time të madhe, ai kishte disa kërkesa të paarsyeshme që më bënin të mendohesha dhe më detyruan të ndryshoja mendjen. E lashë atë dhe u zhvendos nga ideja e biznesit. Ishte e vështirë të leja të kalonte, sepse e dija që në atë kohë do të ishte shansi i fundit që do të më duhet të filloj biznesin tim, por unë e lashë atë. Me mendje, Allahu me udhëzoi mua dhe më mbrojti nga problemet dhe më shpëtoi nga të bëja ndonjë gjë të haram, si shitja e biletave të alkoolit dhe llotarisë. Babai im ishte i befasuar që e lashë atë dhe e mbështeste. Allahu kishte disa plane të tjera për mua dhe me të vërtetë Ai është më i miri i planifikuesve. Në mesin e të 20-ave, fillova të bëhem i shqetësuar dhe i shqetësuar për drejtimin e jetës sime, sepse kam dashur të bëj diçka në jetë dhe gjithashtu për Islamin. Unë iu luta Allahut që të më udhëzojë dhe Allahu bën më të mirën. Unë kurrë nuk kam humbur shpresën. 2011, pas më shumë se një viti duke mos bërë asgjë dhe duke u ndjerë i humbur, në Ramazan përsëri, Allahu më prezantoi një ide që më pëlqente 5-6 vjet më parë. Ideja ishte të përqendrohesh te brezi i ri midis moshës 15-35 vjeç dhe t’i udhëzosh në financa dhe t’u mësosh atyre që të mos mbivendosen, por për të shpëtuar. Mbaj mend se ishte 10 ditët e fundit të Ramazanit kur e pashë atë mundësi dhe pa edhe një $ 1 në xhepin tim, hyra në të dhe u hodh në biznes. Përsëri paraja ishte një shqetësim, por mora hua personale nga babai, xhaxhai, mikja dhe kartat e kreditit në vend të kredisë bankare. E vetmja kredi e mbetur mbetet për shkak të babait tim, por ai vdiq para se të isha në gjendje t’i ktheja paratë e tij prej $ 110,000. Pra, tani do të kthehem në rrugën e All-llahut për hir të babait tim. Ishte kredia e tij për mua dhe unë kam borxh atë. Nuk ka kompromise për këtë. Rruga ime ishte e pastër dhe isha i befasuar se si babai më ka huazuar paratë këtë kohë pa ndonjë kërkesë apo angazhim të fortë. Por përsëri, më vunë poshtë familja dhe të afërmit që u përpoqën të më dekurajonin dhe thashë se nuk do të kisha mundësi të arrija, se do të dështoj keq, duke më etiketuar si një humbës. Mësimi mësoi? Gjithmonë besoni në Allahun dhe askush nuk mund t’ju bëjë të suksesshëm apo një dështim përveç Allahut. Nëse Allahu dëshiron që unë të dështoj, unë do të dështoj. Nëse Allahu dëshiron që unë të ketë sukses, unë do të arrij. Edhe në aspekte të tjera të biznesit si konkurrenca, unë gjithmonë besoj në Allahun se Ai do të bëjë atë që është më mirë për mua dhe është zgjedhja e Tij për të më dhënë sukses ose dështim. Unë i nënshtrohem vetëm asaj që Allahu ka zgjedhur për mua. Asgjë tjetër nuk ka rëndësi. Unë thjesht nuk mund të besoj se sa i mëshirshëm është Allahu dhe sa Ai bën për ne. Unë nuk jam jashtëzakonisht i kualifikuar për të qenë një biznesmen i suksesshëm, por Allahu më dha mua dhe njerëzit rreth meje janë ende të habitur deri më tani se si e kam arritur suksesin tim me ndihmën e Allahut. Mashallah. Faleminderit Allahun. Biznesi im ka filluar që nga shtatori 2011. Alhamdulilah Unë kam 3 dyqane të shitjes me pakicë në qendrat tregtare pa ndonjë hua bankare, interesa / riba që kanë të bëjnë ose ndonjë praktikë jo-islame. Gjithmonë varet nga Allahu pavarësisht nga rrethanat dhe bën gjënë e duhur sipas Islamit dhe gjithmonë do të ketë një rrugë. Prisni me durim siç kam bërë për 1-2 vjet përpara se Allahu të hapë rastin e duhur për mua. Mund të them me njëqind për qind bindje dhe besim se askush, asnjë qenie njerëzore nuk më ndihmoi, të më udhëzojë ose më mësojë, për të më ndihmuar të gjej biznesin e duhur. Është thjesht vetëm Allahu. Jam dëshmitar për këtë. Allahu më udhëzoi dhe me të vërtetë Ai bëri rrugë. Gjithmonë këshilloj të tjerët që të vendosin të gjithë besimin në Allahun, sepse Ai është i vetëm është i mjaftueshëm për ne. Në fund, gjithmonë kërkoni ndihmë, udhëzim dhe flisni drejtpërdrejt te Allahu. Ky është sekreti im i vetëm që unë jam tani në moshën 29-vjeçare. Dhe çfarëdo që unë jam dhe kam është nga Allahu dhe vetëm i takon Atij. Dhe para se të largohem nga Bota, unë do t’i jap të gjitha në rrugën e Tij dhe gjithçka që kam është për Të Vetëm. Qëllimi im i fundit, destinacioni dhe e vetmja gjë që ka rëndësi për mua është se kur është koha për të takuar Allahun tim, ai është i lumtur të takohem me mua, të jetë krenar për mua si një nga skllevërit e Tij më të mirë dhe të më urdhërojë në shoqërinë e Profeti (as), Ebu Bekri (ra), Umar (ra), Usmani (ra) dhe Aliu (ra) përgjithmonë përgjithmonë, Ameen ya Rab-bul-al’amin.Omar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here