KUR BEHET FACEBOOK-u HARAM?

0
513

1- Kur vonon namazin për shkak të Facebook, facebook bëhet haram.
2- Nëse faqen tënde personale e përdorë për të shpërndarë atë që e hidhëron Allahun, facebook bëhet haram.
3- Kur në profilin tënd poston foto të femrave te zhveshura, facebooku bëhet haram.
4- Nëse të pengon dhe largon nga permendja e Allahut dhe leximi i Kuranit, facebooku bëhet haram.
5- Nëse gjithë kohën tënde kalon duke biseduar dhe komentuar kot, facebooku bëhet haram.
6- Nëse ke lidhje jolegjitime me ndonjë vajzë apo mashkull, facebooku bëhet haram.
Dije vëlla\moter se engjujt e Allahut shkruajnë atë që bëneti, po ashtu Allahu di atë që vepron dhe flet ti në cdo kohë dhe në cdo vend.
Nga ky moment fillo të perdoresh profilin tënd vetëm me atë që e kënaqë Allahun, e jo në atë që e hidhëron atë, bëje facebookun argument për ty në ditën e gjykimi e jo kundër teje.
Bëje facebookun një derë nga e cila të rrjedhin të mirat, dhe përmirëso nijetin tënd në përdorimin e tij.

Pershtati: Hoxhë Valdet Kamberi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here