LATEST ARTICLES

PUNA NË ISLAM

Të gjitha krijesat në gjithësi janë në lëvizje e sipër. Secila krijesë ka sistemin e vet të lëvizjes. Zaten, lëvizja e sistemuar dhe e rregulluar është veçoria më e dukshme që tregon se ato...

Muhammedi a.s. dhe sjellja e tij me më të vegjlit

Ja edhe një dëshmi më shumë për ta dashur dhe ndjekur Muhammedin a.s. Ngjarja e mëposhtme shpalos edhe një detaj më shumë në lidhje me personalitetin e tij. Është shumë interesant rasti kur pejgamberi i...

DALLIMI MES – AI DHE AJO –

- Ajo: E lind fëmijën e saj me sa vështirësi dhe, pas një jave, e gjen të qëndron e ngritur, e duke e mbajtur fëmijën e saj në njërën dorë, e me dorën tjetër...

KY ËSHTË DALLIMI MES HALLALLIT DHE HARAMIT!! (Lexojeni)

Nëna ime një ditë kur isha i vogël më tha: A mundesh ta shqiptosh fjalën “hallall”, dhe buzët e tua të mos mbyllen gjatë shqiptimit, po të vazhdojnë të mbeten të hapura?! E bëra dhe...

O ti që je i mërzitur në këtë dunja… MOS TE IK KJO VIDEO...

MOS TE IK KJO VIDEO PA E PA O ti që je i mërzitur në këtë dunja... - Hoxhë Omer Dauti 🔴Mos lejo qe te ikin ditet, i merzitur ! 🔴Pse e shkatrron vetën tënde ? 🔴Pse mërzitesh...

Bleta e përmendur në Kur’anin famëlartë si shembull për besimtaret

Karakteristika e bletës është që ajo asnjëherë nuk fluturon kah ngordhësirat ose në feces, duke përcjell gjurmët e tyre të ndotura dhe aromat kundërmuese. Gjithashtu, besimtari nuk shkon në vendet e mëkateve, haramit, errësirës,...

Shpërblimi për faljen e suneteve të sabahut.

Suneti i sabahut përbëhet prej dy rekateve që falen para namazit të sabahut. Për vlerën e tyre janë përcjellë disa hadithe. Prej tyre do të përmendim: Aishja (radijAllahu anha) transmeton se Profeti (alejhi selam) ka...

Lutje për gjumë – Ja si të keni gjumë të qetë

Po ju sjellim lutje për gjumë, thuajse të gjitha që janë gjetur në hadithe të sakta. Lutje për gjumë (1) Hazret Hudhejfa Ibni El-Jamani r.a. tregon se i Dërguari i Allahut s.a.v.s. kur shtrihej për të...

Historia e profetit Junus a.s

Historia e profetit Junus a.s është nga historitë e rralla që pamenden në Kuranin famë lartë. Lidhur me gjenealogjinë e tij, nuk ceket gjëkundi ashtu siç ceket për profetët e tjerë. Gjithçka që dimë...

Si ta vërtetosh shokun e mirë ???

“Një njeri e donte shokun e tij pa pasur kurrfarë interesi. Një ditë ai niset të shkojë për t`i bërë një vizitë atij. Rrugës takon një melek në formën e një njeriu, i cili...