Home Blog Page 4

Ti sherbesh Nenes

Bajazid Bistamiu filloi të shkollohej që në moshë të vogël. Një ditë u kthye në shtëpi duke menduar kuptimin e një ajeti kur'anor, ajetin 14 të kaptinës Lukman, ku Allahu i Madhëruar urdhëron e thotë: "Ne njeriun e kemi urdhëruar për...
Një njeri erdhi tek Sufjan bin Ujejne (All-llahu e mëshiroftë) dhe u ankua në lidhje me gruan e tij. "Unë jam më gjëja më e ulët dhe më e neveritshme tek ajo," tha ai. Sufjani uli kokën e tij për...

Mbreti qe fliste me bimet

Njëherë jetonte një mbret i cili fliste me bimët. Doli një ditë në kopshtin e tij dhe vërejti se të gjitha lulet, shkurret dhe drunjtë ishin zverdhur dhe po vdisnin. Iu afrua ahut dhe e pyeti përse është zverdhur dhe...
Çfarë duhet të bëjë ai që zgjohet natën duke folur, apo rënkuar? Thotë imam Buhariu në “Të saktin” e tij: Tema: Vlera e atij që zgjohet natën duke folur, dhe pastaj falet. Hadithi: 1127 …nga Ubadeh i cili përcjell nga Profeti –...
Injorantët e para islamit, aneksonin fatkeqësitë e telashet kohës, duke i emërtuar kështu disa gjëra jo me emrat e tyre. Kur i dërguari i Allahut, sal-Allahu alejhi ve selem, u dërgua me udhëzimin dhe fenë e vërtetë, i porositi...
Një ngjarje nga jeta e Umerit (radijAllahu anhu) Ibën Kethiri (Allahu e mëshiroftë) gjatë shpjegimit të ajetit të tretë të sures El-Gafir përcjellë: “Ishte një njeri i fuqishëm nga banorët e Shamit që vinte shpesh nëpër ndejat e Umerit (radijAllahu...
Dr. Roger Henderson ka zbuluar disa nga problemet që shkaktohen si pasojë e stresit. Sindroma e zorrës së irrituar- Kjo sindromë prek me miliona njerëz. 70% e mjekëve thonë se është gjendja që hasin më shpesh tek njerëzit që...

Pse femrat qajnë?

Pse femrat qajnë? Një djalosh i vogël e pyeti nënën e tij, “Pse qanë?” “Sepse kam nevojë” tha ajo. “Nuk po të kuptojë”, tha ai. Nëna e tij vetëm e përqafoi atë dhe i tha, “edhe kurre nuk do ta kuptosh.” Më vonë djaloshi...
Ska dyshim se njeriu nuk mund t’i ikë mëkatëve plotësisht dhe të jetë i pagabuar, për këtë Allahu i Madhërishëm ia dha mundësinë që të kërkojë falje për mëkatet e bëra. Lutja më e preferuar me të cilën kërkohet...
Humbja e peshës mund të jetë mjaft proces i gjatë që kërkon shumë kohë, durim dhe përkushtim për rezultate efektive dhe të dukshme. Kjo është arsyeja pse shumë njerëz e lënë në gjysëm e të zhgënjyer nga rezultatet dhe...

Na ndiqni!

133,117PelqimePelqe
9,504NdjekesNdjek
0AbonuesAbonohu

Warning: A non-numeric value encountered in /home/admin/web/ligjeruesiislam.com/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

Te gjitha postimet