Home Blog Page 5
1. Ebu Hurejra transmeton se i Dërguari i Allahut (alejhi selam), tha: “Kjo botë është burgu i besimtarit dhe xheneti i jobesimtarit.” 2. Ebu Hurejra transmeton se i Dërguari i Allahut (alejhi selam), tha: “Zjarri (Xhehenemit) është i rrethuar...
Çdo ditë shkenca zbulon atë që mbështet vërtetësinë e Profetit të mëshirës, paqja e Zotit qoftë mbi të. Në këtë shkrim kemi një zbulim të ri shkencor. Gjithnjë në mësimet e Profetit, paqja e Allahut qoftë mbi të, gjejmë dobi,...
22.12.2009 12:36:18 Allahu i Lartësuar thotë: “Zoti yt e frymëzoi bletën, (duke thënë): “Ndërto shtëpi në male dhe në drurë dhe në atë (kosheret) që kanë ngritur njerëzit! Ushqehu me gjithfarë lloje frutash dhe ec rrugës së Zotit tënd përulshëm!”...
Sipas teorive më të reja, shkencëtarët deklarojnë se jeta e universit sillet rreth 13.7 miliardë vite. Kozmosi filloi me një shpërthim të madh e pastaj yjet dhe galaktika nisën të formohen. Mirëpo mes shkencëtarëve ka lindur një problem, ngase...
Lumturia bashkëshortore nuk është kusht vetëm për ndërtimin e një familje të fortë, por ajo është e rëndësishme edhe për ruajtjen nga sëmundjet. Kështu që bashkëshortët të cilët jetojnë të lumtur, janë më rezistentë ndaj sëmundjeve. Ky është përfundimi në...
Psikologji profetike: Shpirtrat janë si ushtarët. Pyetja e parë nga fetvaja me numër: (15129). Vëll.3/ Fq. 198 Hadithe për kuptimin e të cilave janë pyetur. Pyetja 1: Ju lutemi na shpjegoni hadithin e ndershëm: “Shpirtrat janë si ushtarët që bashkohen ” deri...
Dr. Aid el Karni, Allahu e ruajtë, thotë: Ne nuk mundemi ta ndryshojmë të kaluarën e as ta pikturojmë të ardhmen, atëherë pse e mbysim veten me pikëllim për një gjë që nuk mundemi ta ndryshojmë?! Jeta është e shkurtër, kurse...
Edhe dielli udhëton për në kufirin e vet (në cakun përfundimtar). Ai është (udhëtim) përcaktim i ngadhnjyesit, të dijshmit. (Sureja Ja Sin, 38) Dielli është duke emetuar nxehtësi për rreth 5 miliardë vjet si rezultat I reaksioneve të vazhdueshme...
Ky shkencëtar hulumtoi çfarë ndodh në tru gjatë kohës së lutjes: aktivitetin e tij, gjykimin dhe karakteristikat vepruese. Zbuloi që namazi ka veprim të gjatë në tru. Për këtë, çfarë nëse e aplikojmë të njëjtin eksperiment te personi që...
Halil Kastrati shkruan ne faceook: Dite shume e rende edhe per ne  No Coment Pa babe e pa nene, pa vella e pa moter Ne varferi te madhe edhe pa voter “ Skam me ke te bej muhabet Skam me ke ta qaj nje...

Na ndiqni!

133,117PelqimePelqe
9,504NdjekesNdjek
0AbonuesAbonohu

Warning: A non-numeric value encountered in /home/admin/web/ligjeruesiislam.com/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 997

Te gjitha postimet