Fjalim që prek zemrat nga Hoxha Husamedin Abazi drejtuar Muhamedit s.a.w.s!

0
715

(Sot, me rastin e vizites se Drites se syve tane)

Pran varrit te Pejgamberit a.s

Me sa dashuri dhe me sa ngurrim po te afrohem ja Resulallah! E si te te afrohem ndryshe kur ti je ai qe mbas Allahut xh.sh me je qenja me e dashur, edhe me e dashur se nena per te cilen tashme nje muaj jame vyshke nga mallengjimi per ta perqafu! Si te jame ndryshe kur ti je ai qe Krijuesi im dhe i gjithesise me ka porositur duke te thene ty: “Thuaj, nese ju ishit (dhe jeni) ata qe e donit Allahun, me ndjekni mua do te ju doje Allahu juve dhe do jua fale gjynahet..” Po ashtu Ky Krijues madheshtore me ka porosite duke me thene:”Kush i nenshtrohet Resulit, i eshte nenshtruar Allahut”
E ti vet me ke njoftu dhe porosite:” Nuk beson asnjeri nga ju, gjersa te jame me i dashur per te se Prindi i tij, djali i tij dhe se te gjithe jerezit”, ” Nuk beson askush, gjersa te jete pasioni i tij ne perputhje me ate qe kame ardhur une me te”. Krejt keto edhe shume te tjera porosi ne lidhje me dashurine ndaj teje po me dridhin pas çdo hapi qe po te afrohem ja Resulallah! Kjo ndjenje dhe dridhje dashurie dhe ngurrimi me eshte perzier ne shpirte dhe zemer e mendje sidomos kur po te afrohem e po e di se sa kame arrite me qene ne perputhje me porosite e lartpermendura, kur po e di se sa jane muslimanet ne perputhje me to?! Me gjithe dashurine e zjarrte qe po me shkrine gjoksin ne keto momente per te tu afruar sa me afer, prap po me munde ngurrimi dhe turpi per veten dhe muslimanet se ne çfar gjendje e kemi sjelle veten edhe pse ti na le” Ne Drite te Bardhe e qe nuk i shmanget kush asaj pos se do shkaterrohet”. E si me e spjegu ndryshe kete qe po ndodhe me Ummetin pos se jemi shmange nga Drita ne te cilen ti na le! Si me e spjegu kete qe po ndodhe ne Irak e Siri ne Libi e Jemen ne Egjypt e Saudi e Emirate? Triljonat jane duke u hargju ne armatimin qe po perdoret per te vrare muslimani muslimanin, qe te dyte Tekbirin e kane ne gjuhet e tyre, por asnjeri ne Zemren e tyre! Si tju pergjigjemi femijve Rohengjija te Arakanit: “Bi ejji dhenbin kutilet”?! Si tet afrohem kur per te gjitha keto do me pyesesh?! E çfare te pergjigjem une fakiri?! Si te pergjigjem ja Resulallah kur po jetojme kohen ne te cilen me miljona muslimane po vriten, qindra mijra shtepi e vendbanime te tyre po rrenohen mbi kokat e tyre dhe femijve te tyre, biljona pasuri toksore e nentoksore te tyre po shkaterrohen, artefakte e gjurme historike (qe i kane shpetu edhe luferave boterore) sot po rrenohen e plaçkiten, bibliotekat, xhamite e faltoret po rrafshohen me toke! Edhe per keto e di se do me pyesesh…Edhe sa tjera katrahura ka perjetuar ky Ummet sidomos nga fillimi i shekullit te kaluar e tash 100 vjet?!
….
Megjithate po mar guximin e po te afrohem ja Resulallah pasi qe perkrah gjithe kesaj kemi edhe sihareqe per tet sihariqu dhe me gezu! Te sihariqoj ja Resulallah se me gjithe ramjet dhe katrahurat qe perjetoi dhe po perjetone Ummeti, gjeneratat e fundit e sidomos te rinjte dhe te rejat keto 30 vite te fundit jane duke perjetu ekstaze dhe Rilindje Islame e cila ndoshta edhe i ka terbuar Dushmanet e Islamit dhe Muslimaneve dhe nuk po lene intrige as planifikim xhehnemite pa e perdorur kunder ketij Ummeti. Megjithate kjo Rini e vetdijshme, e stolisur me Imane dhe Dije ne fushat e ndryshme te jetes e me Islamin e rruges mesatare dhe me Thirjen Paqesore me urtesi dhe keshilla te mira po qane rrugen drejte se ardhmes se pandalur e e cila eshte kuptu nga kjo Rini se: Nuk permiresohet e tashmja dhe as e ardhmeja e ketij Ummeti pos me ate qe eshte permiresuar e kaluara dhe fillimi i tij. Kjo rini e prire nga bashkmoshatare dhe te moshuar te urte dhe largpames, dijetare e hoxhallare dita dites po deshmojne se jane ajka e popujve e kombeve te ndryshme brenda ketij Ummeti. Te sihariqoj ja Resulallah se dita dites masat e gjera kane fillu me e kuptu se nuk ka shpetim dhe as qetesi e rehati shpirterore dhe as materiale pos me te kethyerit Programit Hyjnor i cili rregullon kete dhe ate bote: “Ai eshte Zot ne qielle dhe Zot ne toke”, I lartesuar qofte Ai Zot i gjithdijshem dhe i gjithpushtetshem. Te sihariqoj ja Resulallah se kjo Rini sot po i stermbushe xhamite e Ummetit tende pasi qe ato me dekada ishin te zbrazura nga Rinia. Kesaj Rinie, Allahu po ia zbukuron fytyrat me abdestin qe marin dhe ne te njejten kohe kjo Rini po e nderon Ummetin edhe me Indexat e zbukuruar me 9 e 10she. Me abdestin dhe Indexat e tyre po i deshmojne “Teoricieneve” se vertete Feja eshte “Opijum”. Per çdo dite e me shume po deshmohet se nuk ka shpetim (as biologjik e ekzistencial) pos me zbatimin e Programit Hyjnor, i zbritur ne Kur’an dhe Sunnet, nuk ka rini te shendoshe si ne aspektin fizike ashtu edhe ne ate psiqik e moral pos me zbatimin e ketij Programi.
Femra Muslimane dita dites po e kupton se nuk mund ti shpeton eksploatimit fizik e moral pos me te jetuarit brenda ketin Programi e i cili i permbushe nevojat e saj ne te gjitha aspektet dhe duke mos i bere asaj asnje padrejtesi. Dijetaret Muslimane duke exploru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here